„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Aicina piedalīties gājienā Dagdas novadā

Nedēļas nogalē – 23. un 24. jūlijā notiks gājiens gar Baltkrievijas – Latvijas robežu Dagdas novadā no Tīmaņiem līdz Asūnei, kas norisinās fonda „1836” ceļa „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” ietvaros. Gājiens sāksies sestdienas rītā pie Tīmaņu muižas, pirmajā dienā dosies līdz Svarinciem, bet svētdien mēros  atlikušo ceļu līdz Asūnei. Svētdien, 24. jūlija vakarā plkst. 18:00 Asūnes estrādē notiks fonda „1836” un fonda „Viegli” draugu koncerts.

Par godu Latvijas simtgadei fonds "1836" veido tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas būs aptuveni 1836 kilometru garumā pa sauszemes robežu. Tūrisma ceļš "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" plānots kā dāvana Latvijai un tās iedzīvotājiem valsts simtgadē. Viss maršruts tiks sadalīts simts 18,36 kilometru garos posmos, ko veikt, braucot ar automašīnu, divriteni vai staigājot.

Gājiens no Tīmaņiem līdz Asūnei būs jau astotais posms šajā ceļā, kopš maija vidus projekta autori ar draugiem paspējuši viesoties Kurzemes un Vidzemes jūrmalā un Latgalē, mērojot jau pirmos 260 km un ierokot pirmās ceļa norādes, ko veidojuši mākslinieki Velga Vītola un Gaitis Burvis, Kolkas ragā, Kārsavā un Salacgrīvā. Latgalē gājiena dalībnieki viesojušies Zilupē, Rekovā, Baltinavā, Kārsavā un Viļakā.

Katrs dalībnieks, kurš piedalās šajos gājienos, iegādājas īpašu pasi, kurā krāj zīmogus par noietajiem ceļa posmiem. Nedēļas nogaļu pārgājienos iespējams iegūt katra novada īpašo zīmogu. Gājējiem, kuri piedalīsies Dagdas novada posmā, jāņem līdzi arī elektroniskā identifikācijas karte (ID) vai pase, jo šis ceļš ved gar Latvijas robežu.

  1. – 24. jūlija programma:

Sestdiena, 23. jūlijs plkst. 10:00 – pulcēšanās pie Tīmaņu muižas

Plkst. 10:30 organizatoru uzrunas

Plkst. 11:00 došanās ceļā, plānots noiet aptuveni 18 km

Nakšņošana Svarincu Tautas namā (līdzi jāņem matracīši un guļammaisi) 

 

Svētdien, 24. jūlijā – brokastis, došanās ceļā uz Asūni – aptuveni 17 km

Pa ceļam atpūta pie Kaitras ezera, ekskursija Asūnē

Plkst. 18:00 koncerts Asūnes estrādē

Plkst. 20:00 došanās mājup

 

Organizatori nodrošina transportu smagākajām mantām, kas nepieciešamas nakšņošanai.

Lai apstiprinātu savu dalību pārgājienā, lūgums aizpildīt anketu :

 https://docs.google.com/forms/d/1Ts-6Ton69h0ee1K8c4X5kl-cGFv_McojDfnzEpOT9ao/edit

Tūrisma ceļu apkārt Latvijai „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” palīdz veidot Ford Latvia, Sporta komplekss 333, Neste Latvia, Latvijas Valsts meži, Virsotne, Dobeles dzirnavnieks un citi draugi.