„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Jaunākā informācija Latvijas valstspiederīgajiem saistībā ar notikumiem Nicā, Francijā

14. jūlija vakarā Francijas kūrortpilsētā Nicā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot.

*Ja atrodaties Nicā un ir nepieciešama konsulārā palīdzība, zvaniet uz Ārlietu ministrijas diennakts tālruni ārkārtas situācijām: +371 26337711.*

Stingri iesakām ievērot īpašu piesardzību un modrību, atrodoties sabiedriskās vietās, tūristu iecienītajos objektos un citviet, kur pulcējas daudz cilvēku.

Tāpat aicinām ceļotājus no Latvijas, kuri atrodas vai plāno doties uz Franciju, sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Francijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju valstī un Francijas iestāžu norādījumiem. Šobrīd valstī nav noteikti ierobežojumi apmeklēt konkrētas vietas.

Pēc teroraktiem, kas notika 2015. gada 13. novembrī sešās dažādās Parīzes vietās, Francijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis līdz 26. jūlijam un Francijas prezidents ir paudis nostāju to pagarināt par vēl trīs mēnešiem.

Francijā ir ieviesti stingrāki drošības pasākumi, kā arī atjaunota robežkontrole, veicot personu apliecinošu dokumentu pastiprinātu pārbaudi, ceļojot Francijas teritorijā, kā arī ieceļojot un izceļojot no valsts. Jāņem vērā, ka Francijas robežas šķērsošanai var būt nepieciešams ilgāks laiks.

*Ārkārtas situācijā aicinām sazināties ar Latvijas vēstniecību Francijā pa tālruni +33 1 53 64 58 10 vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu:*****palidziba@mfa.gov.lv* <mailto:palidziba@mfa.gov.lv> *

*Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, reģistrēties ***Konsulārajā reģistrā* <https://www.latvija.lv/lv/Epakalpojumi/EP139/Apraksts>**, kā arī aicina viedtālrunī lejuplādēt Ārlietu ministrijas mobilo aplikāciju ***“Ceļo droši”* <http://www.mfa.gov.lv/konsulara-informacija/aplikacija-celo-drosi>.*