„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Ikviens aicināts 27. maijā no plkst. 12.10 līdz 12.15 piedalīties koplasīšanā

Jau ceturto reizi piektdien, 27. maijā, no plkst. 12, atgādinot par lasītprasmes un lasītprieka nozīmīgumu personības izaugsmē, norisināsies Lasīšanas dienas zibakcija. Pie iemīļotākajām grāmatām pulcēties lielus un mazus lasītājus visā Latvijā aicina Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte.

Ikviens ir aicināts izvēlēties mīļāko grāmatu, piemērotāko vietu, uzaicināt lasāmbiedrus un dalīties lasītpriekā piektdien, 27. maijā, no plkst. 12.00 līdz plkst. 12.15 no jebkuras vietas Latvijā, lasot katrs savu līdzpaņemto grāmatu vai e-grāmatu. Tie, kuri grib sanākt lasīt kopā vienuviet Rīgā, aicināti ierasties plkst. 12.00 LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (PPMF), Jūrmalas gatvē 76.

Lasīšanas dienu aizsāks Latvijas Universitātes rektora, profesora Indriķa Muižnieka un LU PPMF absolventes, biedrības “Ascendum” valdes priekšsēdētājas Zaigas Pūces uzruna tiešraidē no plkst. 12.00, lai plkst. 12.10 dotu startu Lasīšanas dienas 5 minūtēm visā Latvijā.

Lai piedalītos zibakcijā “Lasīšanas diena 2016”:

  1. katram jāizvēlas sava mīļākā grāmata;
  2. jāizvēlas lasīšanas vieta;
  3. jāuzaicina kolēģi, draugi un radi uz kopīgu lasīšanu;
  4. jādalās lasītpriekā piektdien, 27. maijā, no plkst. 12.10 līdz plkst. 12.15 no jebkuras vietas Latvijā;
  5. ja iespējams, pēc Lasīšanas dienas jāpublicē fotogrāfija no kopīgās lasīšanas Twitter ar mirkļbirku #LatvijaLasa vai jāiesūta fotogrāfija no kopīgas lasīšanas uz e-pastu lasisanasdiena@lu.lv, lai iekļautu to Lasīšanas dienas fotogalerijā un apliecinātu savu līdzdalību jau ceturtajā kopīgajā Lasīšanas dienā Latvijā.

Tie, kas Twitter vēlas pavēstīt citiem par savu dalību Lasīšanas dienā, var izmantot mirkļbirku #LatvijaLasa un publicēt tviterierakstu „Es piedalīšos Lasīšanas dienā 27.05. pl. 12.00.  #LatvijaLasa”, pastāstot arī kādu grāmatu un kur lasīs, lai arī citi lasītgribētāji var piebiedroties ar savu mīļāko lasāmvielu.