„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Nākamnedēļ visā Latvijā norisināsies Latvijas Veselības nedēļa jeb MOVE Week

No 23. Līdz 29. maijam visā Eiropā un arī Latvijā norisināsies Latvijas Veselības nedēļa jeb MOVE WEEK, kad iedzīvotāji tiks mudināti piedalīties dažādās veselīgās fiziskajās aktivitātēs. Latvija šajā kampaņā piedalās jau piekto gadu un tās dalībnieku skaits ar katru gadu aug.

 Par 100 miljoniem vairāk eiropiešu līdz 2020. gadam – tāda ir šīs Eiropā lielākās tautas sporta kampaņas vīzija. Projekta mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku fiziskās aktivitātēs. NowWeMOVE projektu jau piekto gadu organizē Starptautiskā Sporta un kultūras asociācija (ISCA) sadarbībā ar Eiropas valstu tautas sporta (sports visiem) nacionālajām organizācijām. Latvijā Veselības nedēļu koordinē Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA).

 Veselības nedēļas laikā notiks dažādi bezmaksas pasākumi un aktivitātes visā Latvijā, kuros aicināti piedalīties visi iedzīvotāji neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportiskās sagatavotības. Pasākumu organizatori (pašvaldības, nevalstiskās organizācijas, skolas, sporta klubi, uzņēmumi u.c.) piedāvās fiziskās aktivitātes iedzīvotājiem visas nedēļas garumā, piemēram, skriešanu, nūjošanu, pārgājienus, riteņbraukšanu, lēkšanu ar lecamauklu u.c. Visus pasākumus varēs atrast mājas lapā www.sportsvisiem.lv, http://latvia.moveweek.eu vai pašvaldību mājas lapās.

 Šis pasākums ir lieliska iespēja mudināt visus Latvijas iedzīvotājus būt fiziski aktīviem, jo kā zināms, regulāras fiziskas aktivitātes ir lētākais un efektīvākais veids kā novērst dažādas saslimšanas un uzturēt sevi labā fiziskā formā. Veselības Nedēļa tiks organizēta lai parādītu, ka ir daudzi vienkārši un visiem pieejami veidi, kā ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, kas vērstas uz cilvēka veselības uzlabošanu.

 Ar katru gadu aug gan šī pasākuma organizatoru, gan dalībnieku skaits – pagājušā gadā visā Eiropā dalībnieku skaits sasniedza 3 444 930 miljonus.

Latvijā šogad dalībnieku skaits trīskāršojas -  pieteicās 200 organizācijas (pašvaldības, skolas, sporta klubi un citas organizācijas), „iekustinot” ap 70 000 iedzīvotāju.

 Veselības nedēļu atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Sporta Federāciju padome, kompānija Coca-Cola.