„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Programma „Bridge It!” meklē jauniešus – pārmaiņu radītājus

Jaunieši vecumā no 18 līdz 28 gadiem tiek aicināti pieteikties dalībai starptautiskajā neformālās izglītības programmā “Bridge It!”. Tās mērķis ir sniegt jauniešiem pamatzināšanas projektu īstenošanā, tā palīdzot uzlabot sociālo vidi, kā arī veicināt komunikāciju un kopējas identitātes rašanos Baltijas jūras reģionā.

"Bridge It!" ir īpaši jauniešiem izstrādāta neformālās izglītības programma, kas darbojas kopš 2012.gada. Izmantojot neformālās izglītības metodes, jauniešos tiek stimulēta kritiskā domāšana, izpratne par dažādu sociālo aspektu daudzveidību un doti impulsi pilsoniskajai iesaistei. Programmas ietvaros ar mentoru atbalstu jauniešiem tiek piedāvāta iespēja īstenot savas individuālās iniciatīvas un projektus. "Bridge It!" pamatā ir demokrātiskas vērtības – gan komunikācijā, gan darbos un sociālajās pārmaiņās, ko vēlamies panākt.

Programmai „Bridge It!” tiek aicināti pieteikties 18 līdz 28 gadus veci jaunieši, kuri dzīvo Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā un Krievijas ziemeļrietumu apgabalā. Īpaši aicināti tiek jaunieši no Latvijas reģioniem. Programmas darba valoda ir angļu. Programma būs saistoša visiem, kurus interesē dažādas pilsoniskās aktivitātes (dalība studentu un skolēnu padomēs, nevalstiskajās organizācijās, iesaiste sociālajās aktivitātēs, brīvprātīgajā darbā u.tml.), un tiem, kuri meklē iespējas iepazīties ar līdzīgi domājošiem jauniešiem no citām valstīm un vēlas uzlabot vidi sev apkārt.

Programmu veido 4 posmi – ievadseminārs, projektu seminārs, projektu īstenošana un izvērtējuma seminārs. Kā programmas vadmotīvs šogad izvēlēts profesora Benedikta Andersona radītais jēdziens “iedomātās kopienas”, ko viņš radījis pētot nāciju attīstību. Mēs, izaicinot dažādus mūsu “kopienu” dzīves aspektus, esam tēmu attīstījuši tālāk, diviem programmas ievadsemināriem piedāvājot tēmas „Iedomātās kopienas: zaļā domāšana vai alkatība?” (Karēlija, Krievija) un „Iedomātās kopienas: mēs pret citiem” (Pelči, Latvija). Katrs dalībnieks izvēlas vienu no semināriem (abi noritēs vienlaikus laikā no 10. līdz 18.jūlijam), kas kalpos par iedvesmu ideju un viedokļu apmaiņai. Tam sekos seminārs Tartu, Igaunijā (15.-22.augusts), kurā tiks sniegtas pamatzināšanas projektu vadībā, kas nepieciešamas, lai vēlāk dalībnieks veiksmīgi varētu īstenot savu sociālo projektu par sev nozīmīgu tēmu. Programmas noslēgumā visi dalībnieki tiksies Rīgā (30.novembris – 5.decembris), lai pārrunātu un izvērtētu paveikto.

Programmas dalībniekiem uzturēšanos un ēdināšanu semināru norises vietā nodrošina "Bridge It!". Dalībniekiem pašiem jāsedz tikai 50% no ceļa izdevumiem uz semināra norises vietu un atpakaļ. Izstrādājot projekta ideju, dalībniekiem iespējams pretendēt arī uz nelielu finansiālo atbalstu projekta īstenošanai.

Pieteikumi semināram tiek gaidīti līdz 15.maijam, aizpildot elektronisku pieteikuma formu: http://goo.gl/forms/EmyVDBY6kK

Plašāka informācija par programmu „Bridge It!” un detalizēts visu programmas posmu apraksts pieejams oficiālajā mājaslapā: www.bridgeit.eu

Ar iepriekšējo gadu programmas dalībnieku pieredzi iespējams iepazīties programmas blogā: http://bridgeitprogram.wordpress.com/, bet sekot jaunumiem – sociālajā portālā Facebook http://www.facebook.com/bridgeitprogram/