„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Vizuāli plastiskās mākslas darbu konkurss SUNS UN KAĶE

Ir aizvadīts Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gads, kad aktīvi lasījām, skatījāmies, klausījāmies, izspēlējām, izdziedājām, iestudējām dzejnieku darbus, apmeklējām viņiem veltītos pasākumus. Arī šogad aicinām veltīt uzmanību viņu daiļradei un turpināt iepazīt bagātīgo Raiņa un Aspazijas devumu.

Šoreiz vēlamies rosināt interesi par Raiņa bērnu lugām, izlasīt tās, atrast un saskatīt interesantāko tēlu, vizualizēt to un izveidot kā mākslas darbu.

 Raiņa muzejs „Jasmuiža” izsludina vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursu SUNS UN KAĶE, kas domāts bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam.

 Konkursa uzdevums ir izveidot vizuāli plastiskās mākslas darbu brīvi izvēlētam Raiņa lugas „Suns un kaķe” vai „Mušu ķēniņš” tēlam/-iem:

3-dimensiju darbus (individuālus un kolektīvus) dažādās tehnikās.

Viens autors vai autoru kolektīvs konkursā piedalās ar vienu darbu.

 Konkursa organizatoriem ir tiesības konkursam iesniegtos darbus izmantot publikācijās, izstādēs, reklāmas materiālos. Darbus pēc izstādes beigām (no 01.11.2016. līdz 20.12.2016.) autori varēs paņemt Raiņa muzejā „Jasmuiža”.

 Darbu iesniegšanas termiņš ir 2016. gada 5. aprīlis (pasta zīmogs).

Darbs ar norādi „Vizuāli plastisko darbu konkursam SUNS UN KAĶE” iesniedzams, sūtot pa pastu. Adrese: Raiņa muzejs „Jasmuiža”, Aizkalne, Preiļu novads, LV 5305 vai iesniedzot Raiņa muzejā „Jasmuiža” (Aizkalne, Preiļu novads), iesniegšanas laiku saskaņojot pa tel. 29487589

Informācija uzziņai pa tālr. 29487589 (Solvita Brūvere) vai e-pastu: jasmuiza@memorialiemuzeji.lv

 Konkursa balvu sponsori: SIA „Salang - P”, keramiķi Aivars Ušpelis, Raivo Andersons, Edvīns Vincevičs.

Konkursa Nolikumu skatīt: www.memorialiemuzeji.lv