„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Aktualitātes par valsts autoceļu tīklu

Samazinot finansējumu valsts autoceļiem, būs jāsamazina remontdarbu apjoms novados; brīvdienās norisināsies Kurzemes rallijs

 

„Ja tiks samazināts valsts budžeta finansējums valsts autoceļiem, visvairāk cietīs vietējās nozīmes autoceļi un nāksies lemt par to, kuros novados nākamgad ceļu remontdarbus neveikt,” norāda VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. Viņš arī uzsver, ka pie samazināta valsts finansējuma autoceļiem nebūs iespējas realizēt visus ar satiksmes drošības uzlabošanu saistītos projektus.

 

 

Lai uzturētu valsts autoceļu tīklu kārtībā, katru gadu būtu nepieciešams finansējums 490 miljonu eiro apmērā. Ņemot vērā to, ka pēdējos 20 gadus no valsts budžeta autoceļiem tiek piešķirts nepietiekams līdzekļu apjoms, kopējais finansējuma deficīts valsts autoceļiem jau sasniedz četrus miljardus eiro.

 

Šodien sākas rallijs Kurzeme un tā laikā, līdz sestdienai ieskaitot, ir paredzami satiksmes ierobežojumi gan Liepājā, gan uz valsts vietējiem un pašvaldību autoceļiem Liepājas apkārtnē.

 

Šodien no plkst. 17.00 līdz plkst. 21.00 būs slēgts testa ātrumposmam izmantotais ceļš V1275 Rudbāži–Kalvene un V1295 Turlava–Valtaiķi–Kalvene–Embūte Aizputes novada Kalvenes pagastā.

 

Piektdien, 28. augustā, laika posmā no plkst. 16 līdz 21 satiksmes ierobežojumi noteikti atsevišķos ceļu posmos Priekules novadā un Durbes novadā.

 

Savukārt sestdien, 29. augustā, laika posmā no plkst. 8 līdz 17 būs ierobežota satiksme atsevišķos ceļu posmos Durbes novadā un Aizputes novadā. Sestdien uz trim stundām no plkst. 8:30 līdz 11:30 būs slēgts reģionālais autoceļš P115 Aizpute–Kalvene pie Mazboju kapiem, kur ceļu šķērsos rallija trase.

 

Valsts autoceļu tīklā turpinās aktīva remontdarbu sezona, tāpēc aicinām autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem un garāku ceļā pavadīto laiku.

 

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.

 

 

Informāciju sagatavoja

VAS Latvijas Valsts ceļi

Satiksmes informācijas centrs

un Komunikācijas daļa