„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Valsts robežsardzes koledžā viesojās Moldovas Robežpolicijas pārstāvji

 

No  17. līdz 20 augustam  Valsts robežsardzes koledža vizītē uzņēma Moldovas Republikas Iekšlietu ministrijas Robežpolicijas pārstāvju delegāciju: Personāla profesionālās sagatavošanas dienesta priekšnieci pulkvežleitnanti Anželu Poddubnaju un Nacionālās robežpolicijas koledžas priekšnieka vietnieku pulkvežleitnantu Oktaviānu Troščenko.

Vizītes laikā viesi tikās ar  Valsts robežsardzes koledžas (VRK) direktoru pulkvedi A.Liepiņu un VRK direktora vietnieku (dienesta organizācijas jautājumos) pulkvedi A.Uzulnīku, kuri ciemiņus iepazīstināja ar VRK darbību, mācību procesa organizēšanu, tika apskatītaVRK materiāli tehniskā bāze: mācību administratīvais korpuss, muzejs, bibliotēka, Kinoloģijas centrs, Sporta mācību centrs un Lauku mācību centrs „Janapole”, kā arī pārrunāja esošo un turpmāko sadarbību un apsprieda sadarbības stiprināšanas virzienus.

Moldovas delegācija apmeklēja LR Austrumu robežu - Terehovasrobežkontroles punktu un Pasienes robežapsardzības nodaļu, kā arī viesojās VRS Aviācijas pārvaldē. Lai iepazīstinātu viesus ar Latvijas kultūras tradīcijām un vēsturisko mantojumu, tika organizēta ekskursija pa Vecrīgu, kur tika apskatīta vecpilsētas neatkārtojamā arhitektūra un slavenākās Rīgas vietas, kā arī tika apmeklēts Aglonas Maizes muzejs un apskatīta Aglonas Bazilika.

 

Informāciju sagatavoja: Diāna Deņisova,

Valsts robežsardzes koledžas vadītāja palīdze,