„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Preiļu novada svētkos aicinās teikt PALDIES!

 

Sestdien Preiļu novada svētku pasākumus kuplinās sociālā akcija „Pasaki PALDIES!”. Pilsētnieki un viesi Preiļos Raiņa bulvārī varēs sameklēt biedrības „LAIMES KALVE” košo akcijas stendu un tur uzrakstīt savu pateicību kādam cilvēkam, organizācijai, pilsētai, nofotografēties ar to un vēlāk nosūtīt adresātam. Sociālā akcija ir bezmaksas pasākums, taču jebkurš, kuram rūp droša un laimīga nākotne sev un saviem tuvajiem, var ziedot līdzekļus motivējošu, izglītojošu lekciju organizēšanai par saskarsmi, mācīšanos un atkarību izraisošām vielām Latvijas skolās.

Biedrība „LAIMES KALVE” pateicas Preiļu novada domei un Kultūras nama kolektīvam par atbalstu.

Akcija „Pasaki PALDIES!” vairo labestību, savstarpēju cieņu un prieku, veicina saskarsmi starp dažādiem cilvēkiem. Laikā, kad cilvēki ieslīguši savās problēmās, domās par nākotni un lielajā steigā neatrod laiku teikt labus vārdus apkārtējiem, „LAIMES KALVE” aicina teikt PALDIES tiem, kuriem aizmirsies pateikties, kuru darbu neesam novērtējuši vai vienkārši pateikt PALDIES tiem, kas to ir pelnījis - konkrēts cilvēks, organizācija, pilsēta. Šīs akcijas uzdevums ir atgādināt, ka kļūt kaut nedaudz laimīgākiem var pavisam vienkārši – jāatceras pateikt citiem labus vārdus.

Akcijas laikā savu PALDIES var izteikt, nofotografējoties un šo foto nosūtot tam, kam izteikta pateicība.

Pilsētās, kur iepriekš ir notikusi akcija - Dobelē, Rīgā, Talsos un Kuldīgā, Ventspilī, Jēkabpilī, Madonā, tās ideja patika ļoti daudziem cilvēkiem, un daži desmiti akciju atbalstīja ar ziedojumiem. Biedrība pateicas ziedotājiem un aicina arī citus būt atsaucīgiem un ziedot biedrības darbam. Iegūtos līdzekļus šobrīd izlieto akcijas izdevumiem. Savukārt pārējos līdzekļus, paredzēts izlietot, organizējot antinarkotiskās un motivējošās lekcijas skolēniem.

Nākamā pietura sociālajai akcijai „Pasaki PALDIES!” būs Kārsavas novada svētkos.

Biedrība “LAIMES KALVE” īsteno sociālo projektu “Ceļš uz laimi”, kas atdzīvina mūsu kultūras garīgās vērtības, sekmē savstarpējo cieņu starp cilvēkiem, atjauno vecāku uzticību skolām, cilvēku ticību saviem spēkiem, veicina pozitīvu attieksmi. Biedrība veic izglītojošu darbu. Nepilna pusgada laikā lekcijas par kompetenci, saskarsmi, motivāciju mācīties un strādāt noklausījušies 789 izglītības, kultūras, probācijas un sociālo dienestu darbinieki un šo dienestu klienti, kā arī 2188 skolēni.

Biedrība „LAIMES KALVE” turpina darbu, piedāvājot lekcijas par aktuālām tēmām, izmantojot grāmatas “Ceļš uz laimi” ieteikumus. Šovasar biedrība „LAIMES KALVE” ceļo pa Latvijas pilsētām, īstenojot sociālo akciju „Pasaki PALDIES!”.

 

Vita Smiltiņa, biedrības „LAIMES KALVE”, sabiedrisko attiecību speciāliste