„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Daugavpils seniori vēl var pieteikties Pieslēdzies, Latvija! datorapmācībām

Bezmaksas datora un interneta prasmju apguvei joprojām aicināti pieteikties Daugavpils seniori no 50 gadu vecuma. Reģistrēties Lattelecom sociālās atbildības iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! kursiemiespējams, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000822 katru darba dienu no 9:00 līdz 13:00. Šobrīd mācībām Daugavpilī pieteikušies jau teju 30 interesenti, un kopā mācības latviešu un krievu valodas plūsmās pilsētas skolās tiks nodrošinātas 100 dalībniekiem.

„Jaunajā Pieslēdzies, Latvija! sezonā pieņemt datora un jauno tehnoloģiju izaicinājumu pieteikušies jau teju 1600 Latvijas senioru. Eiropas Savienības dati apliecina – jau tuvāko gadu laikā 90% darbavietu būs nepieciešamas digitālās zināšanas. Tādēļ priecājamies redzēt, ka gandrīz katrs ceturtais iniciatīvas dalībnieks ir pirmspensijas vecumā, un iegūtās prasmes cels viņu kvalifikāciju,” skaidro Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Iepriekšējo trīs gadu laikā Daugavpilī jaunas iemaņas apguvuši vairāk nekā 450 interesenti, un arī šogad seniori pēc piecdesmit gadu vecuma var izvēlēties apgūt vienu vai vairākus no trim piedāvātajiem apmācību līmeņiem, atbilstoši iepriekšējai pieredzei un prasmēm. Šogad ir papildināta arī mācību programma gan iekļaujot papildu tēmas, gan piedāvājot jaunus praktiskus vingrinājumus. Pirmais apmācību līmenis paredzēts tiem, kuri ar datoru saskaras pirmo reizi, savukārt trešajā līmenī iekļauta padziļināta apmācība par programmu lietošanu, e-pakalpojumu izmantošanu un datu apstrādi.

Latviešu un krievu valodas plūsmās Rīgas un tās apkārtnes interesentiem mācības notiks RASA jaunajā datorklasē Cēsu ielā, kā remontu un iekārtošanu biedrībai dāvinājis Lattelecom. Savukārt katrā no reģionu pilsētām – Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī, Liepājā, Jelgavā un Cēsīs – mācības tiks nodrošinātas 100 dalībniekiem, un tās notiks skolu datorklasēs.

Lattelecom projekts Pieslēdzies, Latvija! tiek īstenots kopš 2008./2009.mācību gada. Līdz šim ar pašvaldību un skolu atbalstu apmācīti jau vairāk nekā 28 tūkstoši senioru. Projekta iniciētāji iecerējuši līdz valsts simtajai gadadienai apmācīt vismaz 30 tūkstoši cilvēku visā Latvijā, lai palīdzētu tiem pārvarēt digitālo plaisu un pilnvērtīgi integrēties mūsdienu informācijas sabiedrībā. Sociālā iniciatīva ir kļuvusi par nacionāla mēroga projektu, ko atbalsta Labklājības, Izglītības un zinātnes ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūra, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijaunLatvijas Pašvaldību savienība.