„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Turpinās lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā”

Jau ceturto gadu vasaras brīvlaikā Daugavpils bērniem ir iespēja piedalīties lasītveicināšanas programmā “Skaistā vasara bibliotēkā”, kuras ietvaros katru ceturtdienu no plkst. 11.00 līdz 13.00 visās Latgales Centrālas bibliotēkas filiālēs tiek organizēti dažādi izklaidējoši un izglītojoši pasākumi.

Jūnijā lasītveicināšanas programmā iesaistījās 162 dalībnieki. Šajā laikā ar plašu vērienu tika svinēta pilsētas 740 gadu jubileja, tāpēc arī vairākas lasītveicināšanas programmas nodarbības tika veltītas lielajam notikumam. Programmas dalībnieki devās virtuālā ceļojumā pa pilsētu, sacentās erudīcijas spēlē par Daugavpils kultūrvēsturiskajām vērtībām, zīmēja veltījumus pilsētai, iepazina Daugavpils mikrorajonus un pilsētas ievērojamākās vietas, guva priekšstatu par vietējo dzejnieku un rakstnieku daiļradi.

Lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā” turpināsies arī jūlijā un augustā. Apmeklējot bibliotēku rīkotos pasākumus, dalībnieki izzinās tādas saistošas tēmas kā ceļošana, ziedi un mājdzīvnieki, iepazīsies ar ievērojamu rakstnieku daiļradi, dosies aizraujošā ceļojumā pa brīnumpasaku pasauli, asinās prātu atjautības uzdevumu un krustvārdu mīklu turnīros, sacentīsies veiklībā aizraujošās komandu spēlēs, attīstīs savas mākslinieciskās dotības radošās darbnīcās. Ar pilnu pasākumu programmu var iepazīties šeit.

Aicinām jaunus dalībniekus pievienoties lasītveicināšanas programmai un atgādinām, ka programmas noslēguma pasākumā 20. augustā aktīvākos dalībniekus gaida pārsteiguma balvas.

Gaidām jūs:

Bērnu bibliotēkā “Zīlīte”, Mihoelsa ielā 58, tālr. 65421750

Gaismas bibliotēkā, Gaismas ielā 9, tālr. 65455648

Jaunbūves bibliotēkā, 18.Novembra ielā 161, tālr. 65438173

Pārdaugavas bibliotēkā, Komunālajā ielā 2, tālr. 65423339

Ceriņu bibliotēkā, Lauska ielā 16, tālr. 65430660

Piekrastes bibliotēkā, Aveņu ielā 40, tālr. 65430311

Atgādinām, ka lasītveicināšanas programmā “Skaistā vasara bibliotēkā” var piedalīties arī bērnu vasaras nometņu grupas. Latgales Centrālā bibliotēka (Rīgas iela 22A) ir sagatavojusi tematisku pasākumu “Manas rotaļlietas”, kura laikā bērni var iepazīties ar rotaļlietu vēsturi, noskaidrot interesantus faktus par dažādu gadu rotaļlietām, kā arī uzzināt par populāru grāmatu varoņiem, kas pārtapuši par rotaļlietām. Jūnijā šis pasākums tika rīkots 10 reizes, un kopumā to apmeklēja 213 bērni un viņus pavadošie skolotāji. Gaidām nometņu grupas arī jūlijā un augustā. Apmeklējumu pieteikšana pa tālruni 654 26422.