„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Bruņoto spēku orķestra Vakara jundas lielkoncerts ievadīs Daugavpils 740.gadadienas pasākumus

Atzīmējot Daugavpils atbrīvošanas no lieliniekiem 95.gadadienu, ievadot Daugavpils 740.gadadienas svinību pasākumus, kā arī atklājot vasaras koncertsezonu, Nacionālo bruņoto spēku orķestris  Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem sagatavojis dāvanu – Vakara jundas lielkoncertu, kurš notiks 27.maijā plkst.21 Daugavpils cietoksnī, Marka Rotko mākslas centra pagalmā.

Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele un Indra Pumpure, apvienotais Daugavpils jauniešu koris Jevgenija Ustinskova vadībā, jaunsargi, Nacionālo bruņoto spēku orķestris, diksilends un orķestra solisti. Diriģēs pulkvežleitnants Dainis Vuškāns un kapteinis Roberts Saulevičs.

Koncerta programmā iekļauti Latvijas armijas pulku marši, kuru ieguldījums Daugavpils atbrīvošanā no lieliniekiem 1920.gadā bija visnozīmīgākais un kuri pagājuša gadsimta 20.-30.gados izvietojās Daugavpils garnizonā. Latviešu strēlnieku dziesmas izdziedās orķestra Seržantu trio, kuri palīdzēs iejusties karavīra skarbajā frontes ikdienā, izdzīvot kaujā un priecāties par dzīvi. Mūsdienu latviešu komponisti koncertā būs pārstāvēti ar daugavpilieša Gunāra Ordelovska, Raimonda Paula un Jura Kulakova kompozīcijām. Koncerta kulminācijā izskanēs latgaliešu tautasdziesmas Daiņa Vuškāna laikmetīgos aranžējumos jauktajam korim un orķestrim.

Ņemot vērā, ka koncerts notiks vēsturiski militārā teritorijā, saskaņā ar Latvijas armijas tradīcijām, noslēdzot darba dienu un koncertu, Daugavpils cietoksnī izskanēs Vakara jundas ceremonijas mūzika.

Turpinot Latvijas armijas tradīcijas, ieeja koncertā būs bez maksas.

Laipni gaidīti koncertā!