„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Jaunā „zemes izstāžu sezona” Marka Rotko mākslas centrā

No 2014. gada 14. novembra Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs iespējams apskatīt piecas jaunas izstādes, kuru vienojošais motīvs krāsu, kompozīciju un emociju līmenī ir saistīts ar zemi. Brūnie un zelta toņi caurvijas Borisa Bērziņa darbos, izstādē no LNMM kolekcijas. „Zemes izstāžu sezona” piedāvās centra apmeklētājiem ieskatu arī Lietuviešu mākslā ar Vaidota Januļa grafikas izstādi „Atmiņu krātuve”, un Lietuvas mākslinieku savienības izstādi „Lietuvas mākslas telpa”, kur būs apskatāmi grafikas, keramikas, glezniecības un tēlniecības tehnikās veidotie mākslas darbi, aktualizējot „zemes” tematiku starpvalstu līmenī. Savukārt grafiķes Anitas Nikuļcevas darbi būs skatāmi izstādē „Četri gadalaiki”. Jaunajā izstāžu sezonā varēs apskatīt arī tekstila miniatūru izstādi „Cietokšņa vaļņi”, šīs izstādes mākslas darbi tika radīti Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, starptautiskās tekstilmākslas rezidences ietvaros, kura norisinājās no 3. līdz 13. novembrim.

Visi interesenti tiek aicināti apmeklēt „zemes izstāžu sezonas” atklāšanas pasākumu 2014. gada 14. novembrī plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. No 15.30 līdz 16.30 ieeja pasākumā būs bez maksas.