„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

CSDD konkursā meklē Latvijas gaišāko un drošāko bērnudārza grupiņu

Lai veicinātu bērnu izpratni par nepieciešamību pelēcīgajā un tumšajā laikā valkāt „gaismas vestes” vai apģērbu ar atstarojošiem elementiem, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina bērnudārzu audzēkņus piedalīties radošā konkursā „Gaismas bērni”, kurā tiks meklēta un apbalvota Latvijas drošākā un gaišākā bērnudārza grupiņa. Konkursa ietvaros paši mazākie satiksmes dalībnieki aicināti kļūt par dizaineriem, radot savu drošāko un gaišāko tērpu dalībai satiksmē.

Visu Latvijas bērnudārzu audzēkņi kopā ar audzinātājiem un vecākiem aicināti izstrādāt atraktīvus gaismu atstarojošus apģērbus vai aksesuārus, kas padarītu tā valkātāju labi redzamu diennakts tumšajā laikā. Šim nolūkam var izmantot jebkurus gaismas atstarojošus elementus, tai skaitā īpašās vestes, lentes, audumus, uzlīmes un citus atbilstošus materiālus.

Dalībai konkursā līdz 2014.gada 5.decembrim uz e-pastu berniem@csdd.gov.lv jānosūta gatavo gaismu atstarojošo tērpu vai aksesuāru fotogrāfijas, kurās ir redzams, kā sagatavotie apģērba elementi izskatās ikdienas lietošanā. Kā galvenie darbu vērtēšanas kritēriji izvēlēti – piedāvātā risinājuma radošums, oriģinalitāte un atbilstība drošības prasībām.

Konkursa uzvarētāji – Latvijas gaišākās un drošākās bērnudārza grupiņas bērni un tās audzinātājs – kā balvu saņems apģērbu zīmola ZIB* īpašā dizaina no atstarojošas dzijas adītās cepures. Tās veidotas speciāli šī konkursa uzvarētājiem. Plašāka informācija par konkursu „Gaismas bērni” atrodama satiksmes drošības portālā www.berniem.csdd.lv.

Šogad uz Latvijas ceļiem bojā gājuši jau 53 gājēji, savukārt vairāk nekā 750 ievainoti. Kā gājēji ceļu satiksmē ir bojā gājuši arī divi bērni, bet cietušo mazo satiksmes dalībnieku skaits sasniedzis jau 140. Tāpēc ikviens iedzīvotājs aicināts ne vien pats diennakts tumšajā laikā valkāt gaismu atstarojošu apģērbu, bet rūpēties arī par līdzcilvēku redzamību uz ceļa un glābt viņu dzīvības, dāvinot tuviniekiem, draugiem vai klientiem „gaismas vestes” vai atstarojošu apģērbu.

Lai skaidrotu iedzīvotājiem atstarojošo vestu un atstarojošo elementu izmantošanas nozīmi diennakts tumšajā laikā, CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija kopā ar partneri – apdrošināšanas sabiedrību ERGO – īsteno satiksmes drošības kampaņu „REDZAMS, TĀTAD DZĪVS!”. Tās ietvaros sadarbībā ar organizāciju „Latvijas Samariešu apvienība” un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroju visā Latvijā norisinās „Tumšo gājēju glābšanas misija”, kurā mazturīgie iedzīvotāji saņem vairāk nekā 20 000 „gaismas vestes”.