„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Zemnieku saeima aicina piena ražotājus uz semināru Rēzeknē

Biedrība „Zemnieku saeima” sadarbībā ar Valsts Lauku tīklu un A/S „Dimela Veta Latvija”, organizē un aicina piena ražotājus uz semināru „Iespējas un darāmās lietas piena ražošanas saimniecībā krīzes apstākļos”, kas notiks š.g. 21.novembrī Rēzeknē, Rēzeknes novada pašvaldības aktu zālē, Atbrīvošanas alejā 95A. Semināra sākums plkst. 10:00.

 Seminārā A/S „Dimela Veta Latvija” pārstāve Vita Būde - Gaile informēs par to, kā rīkoties piena krīzes situācijā, lai saglabātu saimniecības dzīvotspēju. Piena ražotājiem speciālisti stāstīs kas šobrīd piena ražošanas saimniecībā ir darāms un, kas noteikti nē. Tāpat klātesošie tiks iepazīstināti ar Vācijas zemnieku rīcību krīzes situācijā, kad pašizmaksa pārsniedz piena cenu, u.c. aktuāliem jautājumiem.

 Savukārt biedrības „Zemnieku saeima” vadība informēs par atbalsta maksājumiem lauksaimniekiem (tiešmaksājumi, zaļināšana un valsts atbalsts), plānotajiem atbalsta pasākumiem lauksaimniecības uzņēmumos, kā arī aktuālajām izmaiņām normatīvajos aktos (Aizsargjoslu likums, Medību likums, u.c.).

 Seminārā piedalīsies biedrības „Zemnieku saeima” vadība un A/S „Dimela Veta Latvija” vadošā dzīvnieku  labturības speciāliste un piena fermu auditoreDr. Vita Būde – Gaile.

 Dalībai seminārā lūdzam pieteikties iepriekš pie biedrības „Zemnieku saeima” biroja administratores Daces Freimutes pa tālr. 67027044 vai rakstot: birojs@zemniekusaeima.lv

 Seminārs ir bezmaksas!

 Semināra organizēšanu atbalsta Valsts Lauku tīkls.