„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpils uzņēmēji iepazīsies ar Latvijā jauno „Uzņēmēja gēna BOSI” metodoloģiju

Gatavojot semināru „Uzņēmēja gēns BOSI” biznesa akselerators Academia sadarbībā ar ALTUM aptaujāja Daugavpils uzņēmējus. 86% no aptaujātajiem atzīst nepieciešamību strauji attīstīt savus uzņēmumus. Kā galvenos šķēršļus attīstībai min finanšu un cilvēkresursu trūkumu, bet kā primāri nepieciešamo min drosmi uzņemties risku.

 Atzīstot nepieciešamību attīstīt esošo biznesu, uzņēmēji kā būtiskākos šķēršļus min finanšu, 50% aptaujāto, un cilvēkresursu, 43%, trūkumu. 29% min kā šķērsli arī likumdošanu. Tikai 14% minējuši pieredzes trūkumu uzņēmumu attīstībā.

Daugavpils uzņēmēji ir labi informēti par valstī pieejamajiem finanšu resursiem biznesa attīstībai. Kā nozīmīgāko uzrāda ES struktūrfondu pieejamību, uz to norāda 64% no aptaujas dalībniekiem. 50% apsvērtu iespēju saņemt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu , savukārt 35% izvērtētu iespēju saņemt bankas aizdevumu vai izmantot pašu uzkrājumus.

 Kā uzņēmuma attīstības priekšrocības Daugavpils uzņēmēji galvenokārt minējuši pieejamo infrastruktūru un ģeogrāfisko atrašanās vietu.

Kā primāri nepieciešamo straujai biznesa attīstībai 71% min drosmi uzņemties risku, bet 50% norāda uz nepietiekošām zināšanām.

 Daugavpils uzņēmēji tika aptaujāti septembra sākumā, lai atbilstošāk vajadzībai sagatavotu semināru, kas iepazīstinās ar starptautiski atzītu, bet Latvijā jaunu uzņēmumu attīstības metodoloģiju.

Daugavpils uzņēmēji ar jauno Uzņēmēja gēna BOSI metodoloģiju tiks iepazīstināti 2014. gada 23. septembrī no 14.00 – 16.30 Daugavpils pilsētas domes ēkā. Šo metodoloģiju pielieto, lai panāktu strauju un ilgtspējīgu biznesa pieaugumu. Apgrozījuma kāpināšanu 3-10 reizes 5-7 gadu periodā, vienlaicīgi nodrošinot veselīgu uzņēmuma rentabilitāti.

 Jānis Skrūzkalns, BOSI Baltijas reģiona vadītājs:

 „Gadiem ilgi strādājot ar uzņēmumu vadītājiem un uzņēmējiem, uztvēru, ka vienmēr ir vajadzīgs uzņēmēja gēns, bet izrādās – tas nav viens gēns. Ir četri uzņēmēja pamatgēni un tie nav savienoti vienā cilvēkā. Dzīvē ir tā, ka vienam nepatīk un līdz ar to arī nepadodas mārketings, citam nepatīk strādāt ar cilvēkiem. Un mums jāļauj sev būt atšķirīgiem nevis jāmēģina sevi pārlauzt un pārmācīt! To es iemācījos tikai tad, kad iepazinu un izmēģināju BOSI metodoloģiju, kuru vairāku gadu pieredzes un pētījumu rezultātā ir izstrādājuši amerikāņi un kuru esam atveduši un jau izmēģinājuši Latvijā. Seminārā es pastāstīšu arī, kā strādā katrs no uzņēmēja gēniem biznesā, kā atklājumi par savu gēnu maina biznesa struktūru un dod uzrāvienu.“

 Seminārs ir bezmaksas, to atbalsta Daugavpils pilsētas dome un „Uzņēmēju gēna BOSI“ programmas partneri: Swedbank, ALTUM, Lursoft.

 Seminārs dos arī papildus zināšanas par to, kā uzņēmumi var lietot mūsdienu bankas risinājumus sava biznesa efektivitātei un izaugsmei (SWEDBANK),

par ērtiem un efektīviem risinājumiem biznesa rezultātu uzlabošanai dažādos uzņēmuma procesos (LURSOFT) un kāds finansējums ir pieejams Jūsu biznesa attīstībai (ALTUM).