„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.0 °C
apmācies

Daugavpilī būs iespējams saņemt psiholoģisku palīdzību cilvēkiem pēc onkoloģiskas slimības

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības „Dzīvības koks” Daugavpils nodaļa izsludina pieteikšanos uz psiholoģiskā atbalsta grupu nodarbībām cilvēkiem pēc ļaundabīgā audzēja ārstēšanas! Pirmās atbalsta grupas nodarbības jau 17.septembrī!

 Ir pilnīgi skaidrs, ka vēzis nav tas, ko katrs gribētu pārdzīvot, tomēr arī pēc šīs slimības dzīve nebeidzas, dzīve turpinās! Varbūt ir mainījušās vērtības un uzstādījumi, varbūt vairs neuztrauc tas, kas likās svarīgs pirms slimības, varbūt atšķiras skatījums uz dažādām problēmām, bet tomēr- dzīve turpinās! Tāpēc aicinām visus, kas vēlas saprast, kā dzīvot tālāk, kas ir mainījies pēc slimības, kā citi, kas pārdzīvojuši to pašu, jūtas, pieteikties uz atbalsta grupu nodarbībām, kas notiks Latgales psiholoģiskās palīdzības centrs „Valentia” (Daugavpils, Lāčplēša iela 30 -2) katru trešdienu, sākot ar 17.09.2014, pulksten 17.30. Nodarbības grupā ir bez maksas!

Atbalsta grupas nodarbības vadīs psihoterapeite Tatjana Vidavska – Rusnaka. Lūdzam iepriekš pieteikties: pa tālruni 29165338, e-pastā: ppcvalentia@inbox.lv, vidavska@inbox.lv ( Informācija par praksi: www.ppcvalentia.com).

 Kas ir atbalsta grupas?

Atbalsta grupās sanāk kopā cilvēki ar līdzīgām problēmām, kuri vēlas rast labāku risinājumu sarežģītās dzīves situācijās, gūt sev nozīmīgas atziņas un savas personības pilnveidošanos mijiedarbībā ar citiem cilvēkiem. Atbalsta grupas ir viens no efektīgākajiem, lētākajiem un nepieciešamākajiem cilvēku savstarpējās palīdzības pakalpojumiem. Tās ir grupas, kurās tiek dotas iespējas ikvienam dalībniekam līdzdarboties, dalīties pieredzē, izteikt savas izjūtas, emocijas, pārrunāt problēmas un grūtības, iemācīties uzklausīt citus, uzlabot attiecības, iemācīties sadzīvot ar zaudējumu, celt pašcieņu un pašapziņu, pilnveidoties, rast spēku, atjaunot ticību un cerības, uzlabot savas dzīves kvalitāti.

 Kontaktinformācija: Tatjana Petlaha, „Dzīvības koks” Daugavpils nodaļas vadītāja,tel. 29275666, e-pasts: dzivibaskoks@dzivibaskoks.lv.

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība „Dzīvības koks” dibināta 2004.gadā, un tā ir vadošā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus. Biedrības mērķis ir aizstāvēt pacientu intereses nacionālā un starptautiskā līmenī, lai arī Latvijas pacientiem būtu iespēja saņemt kvalitatīvāko veselības aprūpi. „Dzīvības koks” ir Eiropas līmeņa organizāciju „Europa Donna” un „European Cancer Patient Coalition” biedrs. Kopš 2013.gada „Dzīvības koks” aktivitātes organizē arī Latvijas reģionos, aktīvākie ir Daugavpils, Aizkraukle un Liepāja.