„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

PVD aicina medniekus, dodoties uz svētkiem „Minhauzens 2014”, stingri ievērot biodrošības pasākumus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina visus medniekus ļoti nopietni izvērtēt savu došanos un līdz paņemto ekipējumu uz gadskārtējiem Mednieku svētkiem „Minhauzens 2014” Višķos, kas notiks no 1.augusta līdz 3.augustam. Izvērtējot pieaugošo Āfrikas cūku mēra (ĀCM) izplatību un to, ka mednieku svētki notiek ĀCM karantīnas inficētajā un riska teritorijā, aicinām medniekus ne tikai gatavoties atkalredzēšanās brīdim un labiem sportiskiem rezultātiem, bet stingri ievērot sekojošo:

  • Nedrīkst doties uz svētkiem ar auto, kas pirms tam ir izmantots nomedītas vai atrastās meža cūkas pārvadāšanai!
  • Nedoties uz svētku norises vietu ar transportu, ko izmantojāt dodoties medībās! Ja tomēr izmantosiet medību transportu, pirms došanās uz svētkiem veiciet transportlīdzekļa mazgāšanu un dezinfekciju!
  • Piesardzības nolūkos, atgriežoties mājās pasākumā, iegriezieties auto mazgātavā, bet mājas norises vietā mazgāt auto un drēbes, sevišķi ja būsiet bijuši mežā.
  • Mednieki, kuri uz svētkiem dosies no karantīnas inficētās teritorijas, nedrīkst līdzi ņemt cūkgaļu un cūkgaļas produktus! Produkti var būt tikai iegādāti veikalā un oriģināliepakojumā!
  • Līdz paņemto pārtiku izlietojiet svētku norises laikā! Neatstājiet pārtikas produktu atkritumus nometnes teritorijā, nepieciešamības gadījumā izmantojiet novietotās atkritumu urnas!
  • Aizliegts ĀCM karantīnas teritorijā piedalīties viesmedībās!
  • Pēc svētkiem, atgriežoties mājās, nevest svētku norises vietā iegādāto gaļu un gaļas produktus!
  • Dodoties uz svētku norises vietu, neatstājiet pārtikas produktu – līdzpaņemto sviestmaižu vai citu ēdienu – atliekas ceļmalās vai atpūtas vietās, izmantojiet tam tikai apdzīvotās vietās paredzētos konteinerus!

Lai arī svētku organizatori sola Minhauzena balvas gan medību trofeju īpašniekiem, gan svinīgo medību tērpu un aksesuāru īpašniekiem, PVD tomēr aicina izvērtēt to, vai ir veikti visi drošības pasākumi, lai pārvadāšanas un izmantošanas laikā izslēgtu jebkādus infekcijas iespējamos draudus un izplatību!

Tāpat PVD informē, ka svētku norises laikā strādās gan PVD ekipāža, gan Valsts policijas ekipāžas un aicina medniekus būt saprotošiem un ievērot visas noteiktās prasības, t.sk. uzrādīt policijas ekipāžai savu līdzpaņemto bagāžu!