„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

„Puķuzirnis” zied atkal!

No 24. līdz 26.jūlijam Raiņa mājā Berķenelē norisinājās mākslas plenērs „Puķuzirnis”, ko projekta ietvaros rīkoja Daugavpils novada Kultūras pārvalde. Plenērā piedalījās Daugavpils novada bērnu sociālās aprūpes centra „Kalkūni” iemītnieki ar īpašām vajadzībām, kuri kopā ar Daugavpils novada māksliniekiem trīs dienu laikā darbojās gleznošanas meistarklasēs, kā arī apguva dažādas citas radošas prasmes.

 Plenēra gleznošanas un radošās meistardarbnīcās vadīja profesionāli Daugavpils novada mākslas un kultūras jomu pārstāvji. Trīs dienu laikā plenēra dalībnieki gleznās atainoja savu vīziju par Latgali – plenēra vadmotīvs bija devīze „Latgali es vēlos tādu…” Tāpat plenēra ietvaros dalībnieki mācījās veidot rotaļu zirgus, apguva koka apdedzināšanas prasmes, kā arī kopā darbojās citās radošās aktivitātēs.

 Plenēra laikā tapušo gleznu izstādi iespējams aplūkot Raiņa mājā Berķenelē. Iecerēts, ka līdz 2015.gada pavasarim izstāde būs aplūkojama Daugavpils novada kultūras iestādēs.

 Plenērs notika, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas „Latvijas valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2014“ projektam, kura mērķis ir veicināt Daugavpils novada iedzīvotāju ar īpašām vajadzībām iespēju praktiski piedalīties kvalitatīvos kultūras un mākslas pasākumos, tādējādi nodrošinot viņu vajadzību pēc radošās pašapliecināšanās un sekmējot viņu interaktīvo komunikāciju ar dažādām sabiedrības grupām. Plenēra nosaukums „Puķuzirnis” simbolizē gan cilvēka nepārtraukto tiekšanos uz augšu, gan arī nepieciešamību pēc atbalsta, lai spētu pilnvērtīgi iederēties apkārtējā pasaulē. „Puķuzirnis” jau kļuvis par tradīciju, kuru Daugavpils novada Kultūras pārvalde iecerējusi turpināt arī nākamajos gados.