„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Mīlestība spēj izdzīvot pat Sibīrijas sniegos

“Dienu pirms izvešanas manas mammas brālis māmiņai uzdāvināja balles kurpes, ar kurām viņa būtu dejojusi savā pirmajā ballē. Taču mammu izveda uz Sibīriju”, rakstīts Sandras Kalnietes grāmatā “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos”. Latvijā pazīstamā Atmodas laika darbiniece, bijusī Ārlietu ministre, partijas “Jaunais laiks” izvirzītā Valsts prezidentes amata kandidāte stāstu par izsūtīto latviešu likteni Sibīrijā 16. martā uzticēja Daugavpils Latviešu biedrībai un citiem interesentiem, iepazīstinot ar grāmatas tapšanu un fragmentiem. Šī grāmata izdota franču, angļu, vācu, zviedru, itāļu, krievu, somu valodā un sagatavota izdošanai arī japāņu valodā.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

04.04.2007 14:37
latvietis
Sandra Kalniete būtu cienīga prezidentes amata mantiniece. Izglītota, erudīta, zinoša, ar lielu darba pieredzi gan ārezemēs, gan tepat Latvijā. Viņas spēkos ir noturēt un nest Latvijas vārdu tikpat spoži kā to līdz šim ir darījusi Freibergas kundze. Žēl, ka mums nav tautas vēlēta prezidenta.
30.03.2007 09:10
Saule
Šis iepriekšējais komentārs ir pretīgs, Garoza. Vai tiešām jūsu dvēsele ir tik pat cieta un asa kāds ir jūsu pieņemtais pseidonīms? Tādu var uzrakstīt tikai tas cilvēks, kurš pats nepiedalījās šajā tikšanās. Es piedalījos un ticat man, stāstot par drausmīgo moku ceļu, kuru izgāja tūkstošiem cilvēku gan Latvijā, gan arī tai pašā Krievijā to nevar pārvērst ne par reklāmu, ne par ko citu. Kalnietei runājot un cilvēkiem klausoties bira asaras. Sāpju asaras!!! Dod Dievs, nepieredzēt vairs nevienam cilvēkam uz zemes totalitārisma režīma drausmīgo nāves mašīnu, kas samala, iznīcināja un pazemoja visu cilvēcisko. Mūsu paaudze, t.i. tā saucamie 30-gadnieki, kuri ir auguši salīdzinošas pārticības un miera gados, pieredzējuši juku laikus un komunisma sabrukšanu, varam tikai nedaudz nojaust šīs šausmas. Starp citu, ja runā par politiku, dažus jautājumus skatītāji tikšanās beigās sāka uzdot, Kalnietes kundze ļoti korekti atvairīja un atturīgi izvairījās ielaisties diskusijās. Manuprāt pirms mētāties ar frāzēm, vajadzētu atnāk paklausīties un tad tikai spriest par lietām. Jo nez vai kāds cilvēks ir spējīgs pārvērst savu tuvinieku ciešanas un nāvi par teātri... Paldies, tiem cilvēkiem, kuri kulplā skaitā atnāca uz šo ļoti jauko pārdomu brīdi. Vienīgi gribētos, lai tādas tikšanās notiktu biežāk, lai mūsu kluso Latvijas nomali apmeklētu vairāk interesantu cilvēku, kuriem ir ko teikt un stāstīt. Celsim savu kultūru un gara bagātību!!!
28.03.2007 11:01
garoza
Reklāmtūre pirms iespējāmā amata. AKTRISE